Cultura Galega Adiós, ríos; adiós, fontes; adiós, regatos pequenos; adiós, vista dos meus ollos, non sei cando nos veremos. (Rosalía de Castro) Comería a túa alma coma quen come un ovo doce novo, perfecto microcosmos no seu óvalo de nacre. (Estíbaliz Espinosa) Idioma meu, homilde, nidio, popular, labiego, suburbial e mariñeiro, que fas avergoñar ó burgués, ó señorito i o tendeiro. (Manuel María Fernández) Ás veces fáltannos palabras e ás veces sóbrannos, ás veces fáltanos o tempo de dicilas e ás veces pásanos o tempo de calalas. (Baldo Ramos) Os soños cantan coa gorxa xeada, como esclavos fan tocar os tambores. (Manuel Rivas) Mexan sobre nós e temos que dicir que chove. (Castelao) Díxenlle á rula: Pase miña señora! E foise polo medio e medio do outono por entre as bidueiras sobre o río. (Álvaro Cunqueiro)

Capon Asado


Te traemos todos los platos típicos de Galicia, la receta del capón asado deleitara a tus comensales por su sabor y su facilidad de preparación, esperamos que la disfrutéis.

Ingredientes:
Un capón
100 gr de manteca de cerdo
Cuatro dientes de ajo
Dos manzanas peladas
Doce ciruelas pasas
Doce castañas peladas
El zumo de dos limones
500 gr. de puré de castañas
Un vaso de nata
Sal

Capón Asado


Preparación:
Limpio el capón, se doba con los ajos picados, la sal y el zumo de un limón. Rellenamos con las manzanas, ciruelas pasas y las castañas. Untamos el capón con manteca de cerdo y le colocamos encima trocitos de su propia grasa, meter al horno fuerte. Darle vueltas para que se dore por los lados.

Cuando está casi hecho se rocía con el Orujo de Galicia y con el zumo de el otro limón. En una cazuela colocamos el puré de castañas, al baño maría. Lo batimos con la batidora durante unos 10 minutos y le incorporamos la nata.

Servir el capón adornado con el puré de castañas

Capón Asado

Cultura Galega te trae toda la gastronomía típica de Galicia, no dudes en registrarte, suscribirte y compartirlo con tus amigos para que todo el mundo pueda poner un cachito de Galicia en su plato.



-