Cultura Galega Adiós, ríos; adiós, fontes; adiós, regatos pequenos; adiós, vista dos meus ollos, non sei cando nos veremos. (Rosalía de Castro) Comería a túa alma coma quen come un ovo doce novo, perfecto microcosmos no seu óvalo de nacre. (Estíbaliz Espinosa) Idioma meu, homilde, nidio, popular, labiego, suburbial e mariñeiro, que fas avergoñar ó burgués, ó señorito i o tendeiro. (Manuel María Fernández) Ás veces fáltannos palabras e ás veces sóbrannos, ás veces fáltanos o tempo de dicilas e ás veces pásanos o tempo de calalas. (Baldo Ramos) Os soños cantan coa gorxa xeada, como esclavos fan tocar os tambores. (Manuel Rivas) Mexan sobre nós e temos que dicir que chove. (Castelao) Díxenlle á rula: Pase miña señora! E foise polo medio e medio do outono por entre as bidueiras sobre o río. (Álvaro Cunqueiro)

Habas con Almejas


Os dejamos una receta muy típica en Galicia, unas deliciosas habas con almejas, un plato sencillo y muy fácil de preparar, esperamos que os guste, ¡Bo apetito!

Ingredientes para 4 personas:
500 gr. habas
800 gr. almejas 
Puerro
Cebolla
Pimiento verde
Zanahoria
Perejil
Tomate frito
Ajo
1 vaso de vino blanco

Habas con Almejas

Elaboración:
Tras tener a remojo las fabas, las lavamos y las ponemos a cocer durante una hora y media con trocitos de zanahoria, media cebolla y puerro.

En una sartén, ponemos a rehogar ajo, media zanahoria, medio pimiento, media cebolla y perejil. A continuación, añadimos las almejas, tomate frito y un vaso de vino blanco. Dejamos cocer lentamente y le añadimos el resultado a las fabas. ¡Delicioso!

Habas con Almejas

Cultura Galega acerca toda la gastronomía de Galicia a tu plato, no olvides suscribirte y compartirlo para que tus amigos también conozcan todas las recetas que ponemos para ti.



-