Cultura Galega Adiós, ríos; adiós, fontes; adiós, regatos pequenos; adiós, vista dos meus ollos, non sei cando nos veremos. (Rosalía de Castro) Comería a túa alma coma quen come un ovo doce novo, perfecto microcosmos no seu óvalo de nacre. (Estíbaliz Espinosa) Idioma meu, homilde, nidio, popular, labiego, suburbial e mariñeiro, que fas avergoñar ó burgués, ó señorito i o tendeiro. (Manuel María Fernández) Ás veces fáltannos palabras e ás veces sóbrannos, ás veces fáltanos o tempo de dicilas e ás veces pásanos o tempo de calalas. (Baldo Ramos) Os soños cantan coa gorxa xeada, como esclavos fan tocar os tambores. (Manuel Rivas) Mexan sobre nós e temos que dicir que chove. (Castelao) Díxenlle á rula: Pase miña señora! E foise polo medio e medio do outono por entre as bidueiras sobre o río. (Álvaro Cunqueiro)

Callos a la Gallega


Una receta muy tradicional de Galicia son los callos a la gallega, un plato delicioso que hará que tus comensales queden satisfechos, aquí os dejamos sus ingredientes y su elaboración paso a paso, ¡Buen provecho!

Ingredientes para unas 12 personas:
½ kg. de garbanzos
1 kg. de callos de ternera
½ kg. de morro de ternera troceado
2 manos de ternera troceadas
1 punta de jamón (100 gr.)
3 chorizos
1 cebolla
1 cabeza de ajo
un trozo de pan duro
una cucharilla de pimentón dulce
una pizca de pimentón picante
4 granos de pimenta
1 cucharilla de cominos
1 hoja de laurel
1 rama de perejil
Un chorro de aceite
Agua y sal

Callos a la gallega

Preparación paso a paso:
Poner los garbanzos a remojo durante la víspera junto con la punta de jamón, al menos 10 ó 12 horas.

Se lavan los callos y se dejan en un recipiente con agua, sal y vinagre, al menos 2 horas antes. Posteriormente les damos un hervor (2-3 minutos), y los volvemos a lavar en agua fría.

Disponemos todos los ingredientes a hervir en una olla con agua abundante.

Se hierve el conjunto a fuego medio durante unas 4 horas, hasta que todas las carnes estén blandas, desespumando cuando sea necesario.

Callos a la gallega

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