Cultura Galega Adiós, ríos; adiós, fontes; adiós, regatos pequenos; adiós, vista dos meus ollos, non sei cando nos veremos. (Rosalía de Castro) Comería a túa alma coma quen come un ovo doce novo, perfecto microcosmos no seu óvalo de nacre. (Estíbaliz Espinosa) Idioma meu, homilde, nidio, popular, labiego, suburbial e mariñeiro, que fas avergoñar ó burgués, ó señorito i o tendeiro. (Manuel María Fernández) Ás veces fáltannos palabras e ás veces sóbrannos, ás veces fáltanos o tempo de dicilas e ás veces pásanos o tempo de calalas. (Baldo Ramos) Os soños cantan coa gorxa xeada, como esclavos fan tocar os tambores. (Manuel Rivas) Mexan sobre nós e temos que dicir que chove. (Castelao) Díxenlle á rula: Pase miña señora! E foise polo medio e medio do outono por entre as bidueiras sobre o río. (Álvaro Cunqueiro)

Caldo de Castañas


Hoy os dejamos una receta tradicional en el interior de Galicia, el Caldo de Castañas, un caldo muy rico y muy fácil de elaborar, ¡Esperamos que os guste!; a continuación os dejamos su receta.

Ingredientes:
1 ½ kilo de castañas
2 cebollas
1 diente de ajo.
2 cucharas de vinagre.
1 trozo de tocino o de oreja de cerdo
1 vaso de aceite de oliva
Sal

Caldo de Castañas

Elaboración:
Éste era uno de los platos con más tradición invernal en la cocina del interior en Galicia, ya que se solía realizar cuando el mal tiempo no permitía salir al campo. Para elaborarlo, mondar las castañas y ponerlas a hervir en abundante agua y sal unos minutos. Escurrir  y pelar. Seguidamente se cortan por la mitad para introducirlas en otra agua limpia con sal, una cebolla entera y un diente de ajo. Añadir el trozo de tocino o la oreja de cerdo. Dejar todo durante una hora y media hasta que estén cocidas las castañas, momento en que se hace un sofrito de cebolla picada y aceite con un poco de vinagre, que se añade al caldo. Se puede servir con la carne aparte o partida dentro del caldo y la costumbre en Galicia es hacer unas sopas de pan.

Caldo de Castañas

Cultura Galega te trae toda la gastronomía de Galicia a tu plato, no olvides suscribirte y compartirlo con tus amigos.



-